Академія Публічно-Приватного Партнерства

Конференція з відновлення України (URC 2022), Лугано, Швейцарія

Конференція з відновлення України (URC 2022), Лугано, Швейцарія

4-5 липня 2022 року Швейцарія спільно з Україною провела Міжнародну конференцію з відновлення України (URC 2022) у Лугано.

Спочатку вона була запланована як 5-та Українська конференція реформ – щорічна політична подія високого рівня – у продовження чотирьох попередніх конференцій, проведених у Великій Британії, Канаді, Данії та Литві, що дозволили Україні висвітлити прогрес реформ та обговорити наступні пріоритети реформ. На тлі повномасштабної війни Росії проти України з 24 лютого 2022 року Україна та Швейцарія спільно вирішили продовжити організацію конференції, але переорієнтувати пріоритети на тему, яка є більш актуальною для України в поточній ситуації.

Лугано став унікальною можливістю для України поділитися своїм Планом відновлення та налагодити співпрацю з міжнародними партнерами для розробки найкращої відповіді на величезні виклики, які чекають попереду.

У Лугано обговорювалися такі теми:

  • План відновлення та розвитку України (в рамках ініціативи Президента Зеленського United 24) та різні внески міжнародних партнерів для відновлення України.
  • Методи, пріоритети та принципи відновлення.
  • Соціальне, економічне, екологічне та інфраструктурне відновлення зруйнованого та збитків, спричинених війною.
  • Реформи, які можливо чи необхідно здійснити в нинішній ситуації.

Україна та Швейцарія очікують, що Конференція з відновлення України в Лугано стане політичною платформою, яка уможливить міжнародне партнерство для відновлення та розвитку.

Офіційно запрошені такі країни: Албанія, Австрія, Бельгія, Болгарія, Канада, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Святий Престол, Угорщина, Ірландія, Ісландія, Ізраїль, Італія, Японія, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Чорногорія, Нідерланди, Північна Македонія, Норвегія, Польща, Португалія, Республіка Корея, Румунія, Словацька Республіка, Словенія, Іспанія, Швеція, Туреччина, Великобританія та Сполучені Штати Америки.

Крім того, офіційно запрошені наступні міжнародні організації: Рада Європи, ЄБРР, Європейська комісія, Європейська рада, ЄІБ, Європейський парламент, МФК, МВФ, НАТО, ОЕСР, ПРООН, Світовий банк, ВООЗ, ООН та інші.

Logo
+38 095 445-17-75 office@appp.com.ua Київ 01042, вул. Іоанна Павла II, буд. 6/1 Facebook